Välkomna till Chipster!

Nu slår ännu en webbutik upp dörren i Sverige. Vårt namn är Chipster och vi fokuserar på RFID- och NFC-produkter. Vi som driver den här webbutiken tycker att RFID och NFC är bland det roligaste som finns och vi har lekt med dessa tekniker i många år. Sedan cirka fem år jobbar vi även professionellt med dessa tekniker och det har blivit hög tid att även öppna en webbutik.

Vår ambition är att inom några år ha det största utbudet av RFID och NFC-produkter i Sverige. Man ska som både privatperson och som företagare kunna besöka Chipster och hitta de produkter och tjänster man söker inom RFID-fältet. Vi kommer börja med ett relativt litet utbud, men ett utbud som vi vet det finns en stor efterfrågan på. Vi börjar med NFC-läsare, RFID-läsare, RFID-programmerare, nyckeltaggar (med olika transpondrar), nyckelkort (med olika transpondrar) och klistermärken (NTAG213 i dagsläget).

Känner man att det börjar bli lite för många prylar nu som innehåller RFID och NFC eller om man hört rapporter om hackare som kommit över känslig information genom att hacka kort och nycklar som innehåller dessa tekniker så kan vi snart erbjuda vårt egna RFID-skyddskort. Detta kort blockerar effektivt alla signaler mellan en NFC-läsare och dina kort. Du stoppar helt enkelt detta kort i plånboken och kan därefter känna dig trygg med att ingen kommer över informationen på dina kort. Alla moderna pass innehåller också RFID-tekniker och med detta kort kan man skydda sig från att någon på avstånd läser informationen i passet.

Vår målsättning är att med tiden även kunna erbjuda fler typer av produkter, såsom RFID-armband, handhållna skanners och injicerbara taggar för husdjur (som veterinärer kan använda för att id-märka husdjur), men även kunna erbjuda tjänster där vi kan skriva text och nummer på taggar och loggor på kort. Självklart anstränger vi oss för att kunna erbjuda marknadens bästa priser.

Vår nya resa börjar här och vi ser väldigt mycket fram emot den.